Privacy policy GR - Multisport

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ BENEFIT SYSTEMS GREECE ΜΙΚΕ

1. ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

1.1. Είμαστε η εταιρεία Benefit Systems Greece Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία, εγγεγραμμένη στο Ελληνικό Γενικό Εμπορικό Μητρώο με αρ. μητρώου 146033201000, και έδρα στη Νέα Σμύρνη Αττικής, οδός Αγίας Φωτεινής 12, Ελλάδα (εφεξής: η «Benefit Systems», «εμάς», «εμείς», «μας»).

1.2.Ασκούμε όλη τη δέουσα προσοχή και φροντίδα για να εξασφαλίσουμε ότι η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένου του κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και την κατάργηση της οδηγίας 95/46/ΕΚ (εφεξής ο «Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων» ή, εν συντομία, ο «ΓΚΠΔ»).

1.3. Η Benefit Systems θεωρεί προτεραιότητα την ασφάλεια των δεδομένων που υποβάλλονται σε επεξεργασία από εμάς. Στον τομέα αυτό έχουμε υλοποιήσει κατάλληλες πολιτικές και διαδικασίες. Παρέχουμε κατάρτιση στο προσωπικό μας με θέμα την προστασία, εμπιστευτικότητα και ασφάλεια δεδομένων. Διενεργούμε επίσης τακτικούς ελέγχους των υλοποιημένων μοντέλων ασφάλειας όσον αφορά την επάρκεια της ασφάλειας των δεδομένων που υποβάλλονται σε επεξεργασία από εμάς.

1.4. Προκειμένου να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, υποβάλλουμε σε επεξεργασία ορισμένα προσωπικά δεδομένα. Ο σκοπός της παρούσας Πολιτικής είναι η ενημέρωση σας σχετικά με το εύρος των δεδομένων που υποβάλλουμε σε επεξεργασία, τους σκοπούς, τη νομική βάση για την επεξεργασία, τις περιόδους αποθήκευσης, τα πρόσωπα στα οποία μπορεί να κοινολογηθούν τα προσωπικά δεδομένα, καθώς και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που απαιτείται από τη νομοθεσία.

2. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ BENEFIT SYSTEMS GREECE ΜΙΚΕ

2.1. Τα στοιχεία επικοινωνίας με την Benefit Systems έχουν ως εξής:

Διεύθυνση: Benefit Systems Greece ΜΙΚΕ, υπόψη του «Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων», Αγίας Φωτεινής 12, Νέα Σμύρνη, 17121, Ελλάδα·

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Φλώρου Γαρυφαλλιά

E-mail: dpo@benefitsystems.gr

Τηλέφωνο: +30 6943034186

Σύνδεσμος με έντυπο επικοινωνίας στον διαδικτυακό τόπο της εταιρείας: https://benefitsystems.gr/contacts/

3. ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ; ΠΩΣ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ;

3.1. Προσωπικά δεδομένα σχετικά με την έκδοση και χρήση καρτών MultiSport

– Σε αυτήν την περίπτωση περιλαμβάνονται όλα τα φυσικά πρόσωπα που χρησιμοποιούν την κάρτα MultiSport, συμπεριλαμβανομένης της κανονικής κάρτας και της δοκιμαστικής κάρτας.

3.1.1. Για την έκδοση της κάρτας MultiSport σε συγκεκριμένο χρήστη, η Benefit Systems συλλέγει το όνομα και το επώνυμο του χρήστη κάρτας, το email του –σε προαιρετική βάση-, καθώς και την επωνυμία της εταιρείας-πελάτη, καταβάλλοντας στην Benefit Systems το κόστος για την κάρτα σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης που συνάπτεται από και μεταξύ της Benefit Systems και της εταιρείας-πελάτη. Τα εν λόγω δεδομένα εκτυπώνονται επάνω στην κάρτα MultiSport μαζί με τον μοναδικό αριθμό της κάρτας. Εμείς λαμβάνουμε αυτά τα στοιχεία από την εταιρεία-πελάτη. Τα δεδομένα των προσώπων που χρησιμοποιούν την MultiSport ως συνοδοί συλλέγονται από το πρόσωπο που καταβάλλει σε εμάς το κόστος για την κάρτα συνοδού MultiSport και συγκεκριμένα από την εταιρεία-πελάτη, με την οποία εμείς έχουμε συνάψει σύμβαση.

3.1.2. Εάν η σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών στο πλαίσιο του Προγράμματος Κάρτας MultiSport, μεταξύ της Benefit Systems και της εταιρείας-πελάτη/χρήστη της κάρτας MultiSport (κατά περίπτωση), προβλέπει κόστος για την έκδοση δεύτερης κάρτας μετά από απώλεια/κλοπή/φθορά/καταστροφή, η Benefit Systems δύναται να αποθηκεύσει τις πληροφορίες που αφορούν τον αριθμό περιπτώσεων όπου δηλώνεται απώλεια/κλοπή/φθορά/καταστροφή συγκεκριμένης κάρτας.

3.1.3. Για να μπορεί ο χρήστης της κάρτας МultiSport να χρησιμοποιήσει υπηρεσίες αθλημάτων, ψυχαγωγίας και άλλες, οι οποίες περιλαμβάνονται στα Προγράμματα MultiSport μέσω της εκδοθείσας κάρτας, η Benefit Systems θα επεξεργάζεται τις πληροφορίες για επισκέψεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις, τις ημερομηνίες επισκέψεων και τις υπηρεσίες που χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο πρόσωπο. Εμείς συλλέγουμε αυτές τις πληροφορίες μέσω των αθλητικών εγκαταστάσεων που επισκέπτονται οι χρήστες των καρτών. Χρειαζόμαστε αυτές τις πληροφορίες για να εκπληρώσουμε τις οικονομικές υποχρεώσεις μας προς τα πρόσωπα που διαχειρίζονται τα κέντρα άθλησης/ψυχαγωγίας, τα οποία περιλαμβάνονται στο MultiSport Πρόγραμμα, καθώς και για να ελέγξουμε εάν οι καταγεγραμμένες υπηρεσίες άθλησης/ψυχαγωγίας όντως χρησιμοποιήθηκαν μέσω της χρήσης ενεργούς κάρτας MultiSport.

Διαβάστε προσεκτικά! Η Benefit Systems δεν μοιράζεται με τις εταιρείες-πελάτες τις πληροφορίες σχετικά με επισκέψεις σε εγκαταστάσεις, καθώς και με τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται από συγκεκριμένο χρήστη κάρτας, με εξαίρεση περιπτώσεις κατάχρησης συγκεκριμένης κάρτας ή παραβίασης των Όρων Χρήσης Καρτών MultiSport και μόνο σε περίπτωση που η Benefit Systems αποφασίσει να ασκήσει τα δικαιώματά της και να επιβάλει φραγή σε συγκεκριμένη κάρτα MultiSport για την οποία έχει διαπιστωθεί κατάχρηση.

3.1.4. Όλες οι κάρτες МultiSport είναι προσωπικές – παρέχονται σε συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα για να χρησιμοποιηθούν προσωπικά από αυτά. Για να μπορεί ο χρήστης της κάρτας МultiSport να χρησιμοποιήσει υπηρεσίες άθλησης, ψυχαγωγίας και άλλες, οι οποίες περιλαμβάνονται στα Προγράμματα MultiSport, ο χρήστης της κάρτας θα πρέπει, κατά την επίσκεψή του στις αθλητικές εγκαταστάσεις, να επιδείξει έγγραφο επαλήθευσης ταυτότητας που έχει εκδοθεί από αρμόδιο κρατικό, δημοτικό, εκπαιδευτικό ή άλλο φορέα και το οποίο φέρει το όνομα, το επώνυμο και τη φωτογραφία του χρήστη (π.χ. ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, φοιτητική ταυτότητα, κάρτα μέσων μαζικής μεταφοράς, κ.λπ.). Αυτό είναι απαραίτητο για να εξασφαλίζεται ότι το πρόσωπο που χρησιμοποιεί την κάρτα MultiSport στις συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι όντως το πρόσωπο το όνομα του οποίου αναγράφεται στη συγκεκριμένη κάρτα.

Διαβάστε προσεκτικά! Η Benefit Systems δεν απαιτεί και δεν χρειάζεται αντίγραφα των εγγράφων επαλήθευσης ταυτότητας. Για τον λόγο αυτό, εάν ζητηθεί από οποιονδήποτε χρήστη κάρτας MultiSport να προσκομίσει τέτοιου είδους αντίγραφα εγγράφων επαλήθευσης ταυτότητας, ο χρήστης έχει το δικαίωμα να αρνηθεί. Μάλιστα, ενθαρρύνουμε τον εν λόγω χρήστη να επικοινωνήσει άμεσα με την Benefit Systems για να μας ενημερώσει σχετικά με τέτοιου είδους πρακτικές.

3.1.5. Για λόγους πρόληψης, εντοπισμού και αντιμετώπισης περιπτώσεων κατάχρησης κάρτας MultiSport (μη εξουσιοδοτημένη χρήση) ή μη συμμόρφωσης με τους Όρους Χρήσης Καρτών MultiSport (οι οποίοι δημοσιεύονται στον παρόντα διαδικτυακό τόπο ή περιγράφονται στις αντίστοιχες συμφωνίες που έχουν συναφθεί μεταξύ της Benefit Systems και των εταιρειών-πελατών/χρηστών που χρησιμοποιούν τις κάρτες με βάση απευθείας σύμβαση που έχουν συνάψει με την Benefit Systems, κατά περίπτωση), η Benefit Systems δικαιούται να απαιτήσει από τους χρήστες καρτών να επιβεβαιώσουν τις επισκέψεις τους σε συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, υπογράφοντας έντυπο αίτησης, το οποίο διατίθεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις, ή να αναλύσει εσωτερικά τις πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες της συγκεκριμένης κάρτας MultiSport.

3.1.6. Προκειμένου να επεξεργαστεί και να απαντήσει σε αιτήσεις/αιτήματα/παράπονα, τα οποία υποβάλλονται από χρήστες καρτών MultiSport, η Benefit Systems μπορεί να επεξεργαστεί τα ακόλουθα προσωπικά δεδομένα ανάλογα με το μέσο που χρησιμοποιήθηκε για την επικοινωνία με την Benefit Systems:

– Όνομα και επώνυμο του χρήστη κάρτας MultiSport και επωνυμία της εταιρείας-πελάτη.

– Διεύθυνση e-mail (σε περίπτωση που η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μέσω e-mail) ή αρ. τηλεφώνου (σε περίπτωση που η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας) ή ταχυδρομική διεύθυνση του χρήστη (για αιτήσεις/αιτήματα/παράπονα που αποστέλλονται ταχυδρομικώς).

– Πληροφορίες που περιέχονται στο έγγραφο αίτησης/αιτήματος/παραπόνου.

3.1.7. Για να προστατεύσουμε τα έννομα συμφέροντά μας έναντι αξιώσεων των χρηστών καρτών MultiSport, των εταιρειών-πελατών ή των αθλητικών εγκαταστάσεων που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα MultiSport, η Benefit Systems διατηρεί τα συλλεγμένα προσωπικά δεδομένα των χρηστών καρτών MultiSport, τα οποία περιγράφονται παραπάνω, για την περίοδο που αναφέρεται στην παρούσα Πολιτική, μετά τη λήξη της σύμβασης παροχής υπηρεσιών που συνάπτεται μεταξύ της Benefit Systems και της αντίστοιχης εταιρείας-πελάτη ή της σύμβασης που συνάπτεται μεταξύ της Benefit Systems και των αντίστοιχων αθλητικών εγκαταστάσεων ή της σύμβασης που συνάπτεται μεταξύ της Benefit Systems και του αντίστοιχου χρήστη κάρτας (εάν υπάρχει).

3.1.8. Προκειμένου να πληρούνται οι απαιτήσεις των ισχυουσών φορολογικών, λογιστικών, κοινωνικοασφαλιστικών και λοιπών νομοθετικών διατάξεων περί αποθήκευσης εγγράφων, η Benefit Systems αποθηκεύει, τα συλλεγμένα προσωπικά δεδομένα των χρηστών καρτών που περιγράφονται παραπάνω για καθορισμένη χρονική περίοδο, η οποία ορίζεται στην παρούσα Πολιτική, μετά τη λήξη της σύμβασης που συνάπτεται μεταξύ της Benefit Systems και της αντίστοιχης εταιρείας-πελάτη ή της σύμβασης που συνάπτεται μεταξύ της Benefit Systems και των αντίστοιχων αθλητικών εγκαταστάσεων, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα MultiSport, ή της σύμβασης που συνάπτεται μεταξύ της Benefit Systems και του αντίστοιχου χρήστη κάρτας (εάν υπάρχει). Αυτό συμβαίνει επειδή η Benefit Systems συλλέγει και χρησιμοποιεί τα προαναφερθέντα προσωπικά δεδομένα για να τηρήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς τους φορείς που λειτουργούν και διαχειρίζονται τα κέντρα άθλησης/ψυχαγωγίας, τα οποία περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα MultiSport, καθώς και για να διευθετήσει τις οικονομικές σχέσεις της με τα πρόσωπα που καταβάλλουν το κόστος για τις κάρτες MultiSport

3.1.9. Για να ενημερώσει τους χρήστες των καρτών MultiSport για νέες υπηρεσίες ή αλλαγές στο δίκτυο αθλητικών και άλλων εγκαταστάσεων, που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα MultiSport, ή άλλες αλλαγές σχετικά με το Πρόγραμμα MultiSport, η Benefit Systems μπορεί να επεξεργάζεται τις διευθύνσεις e-mail των χρηστών καρτών MultiSport ή τις διευθύνσεις e-mail των υπευθύνων επικοινωνίας που αναγράφονται στις συμβάσεις που έχει συνάψει με τις εταιρείες-πελάτες. Επίσης, μπορεί να στείλουμε στους χρήστες καρτών MultiSport προωθητικές πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας και εκδηλώσεις που οργανώνουμε, εφόσον μας έχουν δώσει την συγκατάθεση μας για την λήψη τέτοιων επικοινωνιών.

3.1.10. Για σκοπούς διεύρυνσης του δικτύου συνεργατών (δηλ. με σκοπό τη συμπερίληψη περισσότερων αθλητικών εγκαταστάσεων) και την βελτίωση των υπηρεσιών της, η Benefit Systems μπορεί να επεξεργάζεται γενικευμένες στατιστικές πληροφορίες για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που επισκέπτονται οι χρήστες καρτών ή για τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν.

3.1.11. TΟ σκοπός της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων από εμάς δεν είναι η κατάρτιση ατομικών προφίλ για τον συνδυασμό βάσεων δεδομένων, ούτε η εκτέλεση οποιουδήποτε είδους διαφημιστικής στόχευσης. Δεν εκτελούμε αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, ούτε χρησιμοποιούμε αυτοματοποιημένα συστήματα με σκοπό την κατάρτιση ατομικών προφίλ για τα πρόσωπα που χρησιμοποιούν κάρτες MultiSport.

3.2. Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα εκπροσώπων συμβαλλόμενων μερών και υπευθύνων επικοινωνίας συμβαλλόμενων μερών

3.2.1. Προκειμένου η Benefit Systems να συνάψει σύμβαση με συμβαλλόμενο μέρος – νομικό πρόσωπο, είτε πρόκειται για συνεργάτη (δηλ. πρόσωπο που διαχειρίζεται κέντρο άθλησης, ψυχαγωγίας ή άλλο), πελάτη (εργοδότη) ή άλλο συμβαλλόμενο μέρος, η Benefit Systems επεξεργάζεται (ελέγχει και χρησιμοποιεί) πληροφορίες σχετικά με τον (τους) εκπρόσωπο (εκπροσώπους) του συμβαλλόμενου μέρους, που θα υπογράψει/ουν τη σύμβαση Σε περίπτωση που η σύμβαση υπογράφεται από πληρεξούσιο, η Benefit Systems θα συλλέγει και επεξεργάζεται το Πληρεξούσιο ως έγγραφο που περιέχει προσωπικά δεδομένα.

Οι εν λόγω πληροφορίες είναι απαραίτητες προκειμένου η Benefit Systems να ελέγξει εάν το πρόσωπο που υπογράφει τη σύμβαση για λογαριασμό του συμβαλλόμενου μέρους έχει εξουσίες εκπροσώπησης. Τα εν λόγω δεδομένα συλλέγονται απευθείας από το συμβαλλόμενο μέρος ή από δημόσια προσβάσιμες πηγές – π.χ. το Εμπορικό Μητρώο.

3.2.2. Για σκοπούς επικοινωνίας με συμβαλλόμενα μέρη της Benefit Systems που είναι νομικά πρόσωπα, η σύμβαση με το συμβαλλόμενο μέρος συνήθως περιλαμβάνει τα στοιχεία επικοινωνίας ορισμένων φυσικών προσώπων (ονοματεπώνυμο, αρ. τηλεφώνου ή/και διεύθυνση e-mail). Τα εν λόγω δεδομένα χρησιμοποιούνται σε περίπτωση που είναι απαραίτητη η επικοινωνία για τη σύναψη, εκτέλεση ή λύση της σύμβασης με το συμβαλλόμενο μέρος.

3.2.3. Για τη συμμόρφωση με τις νομικές απαιτήσεις για τα δεδομένα που πρέπει να καταγράφονται σε λογιστικά έγγραφα ή μητρώα, τα δεδομένα των νόμιμων εκπροσώπων των συμβαλλόμενων μερών μπορούν να χρησιμοποιούνται και να αποθηκεύονται από την Benefit Systems κατά την έκδοση των λογιστικών εγγράφων, για την καταχώρηση των λογιστικών εγγράφων σε λογιστικά μητρώα στο πλαίσιο της τήρησης της υποχρέωσης αποθήκευσης λογιστικών εγγράφων και πληροφοριών, στο πλαίσιο της νομικής υπεράσπισης της Benefit Systems (εάν χρειάζεται).

3.3. Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα προσώπων που χρησιμοποιούν το έντυπο επικοινωνίας που παρέχεται στον διαδικτυακό τόπο ή που επικοινωνούν μαζί μας με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, περιλαμβανομένων υποψήφιων για εργασία

3.3.1. Μπορείτε να μας αποστέλλετε ερωτήματα, αιτήματα και να δημοσιεύετε σχόλια μέσω διάφορων μέσων – για παράδειγμα, υπογράφοντας ένα έντυπο επικοινωνίας, το οποίο περιέχεται στον διαδικτυακό τόπο μας, καθώς και μέσω των προφίλ και σελίδων θαυμαστών μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για να σας αναγνωρίσουμε, να επεξεργαστούμε το μήνυμά σας και να σας αποστείλουμε απάντηση (εάν χρειάζεται), επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία αναγνώρισής σας και τα στοιχεία επικοινωνίας που συμπληρώνονται κατά την αποστολή του μηνύματός σας σε εμάς.

3.3.2.Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από εμάς αποτελεί ξεχωριστή διαδικασία από την επεξεργασία των δεδομένων σας από τους υπεύθυνους επεξεργασίας των αντίστοιχων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η οποία πραγματοποιείται για σκοπούς και με τη νομική βάση που αναφέρεται στο παρόν.

3.3.3. Η υπογραφή του εντύπου επικοινωνίας, η αποστολή του σε εμάς και/ή η δημοσίευση από εσάς ερωτημάτων, αιτημάτων και σχολίων είναι απολύτως εθελοντική και εκτελείται με δική σας πρωτοβουλία. Τα προσωπικά δεδομένα σας που υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς ελέγχου και ανατροφοδότησης σε σχέση με τα ληφθέντα ερωτήματα, αιτήματα και άλλες δηλώσεις και για σκοπούς δημοσίευσης των σχολίων σας στα προφίλ μας και στις σελίδες θαυμαστών μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα αποθηκεύονται από εμάς για περίοδο ενός μηνός μετά την επεξεργασία από εμάς της δήλωσης που μας έχει αποσταλεί.

3.3.4. Προκειμένου να αξιολογήσουμε την καταλληλότητα σας για μια θέση εργασίας για την οποία έχετε κάνει αίτηση, η οποία δημοσιεύθηκε από την Benefit Systems ή από άλλο(α) πρόσωπο(α) που ενεργούν για λογαριασμό της, επεξεργαζόμαστε ορισμένα προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με την Πολιτική για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων υποψήφιων εργαζομένων.

3.4. Νομικές βάσεις στις οποίες στηρίζεται η επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

3.4.1.Η επεξεργασία των προαναφερθέντων προσωπικών δεδομένων από την Benefit Systems στηρίζεται στις ακόλουθες νομικές βάσεις:

3.4.1.1. Εκτέλεση της σύμβασης, στο πλαίσιο της οποίας ο χρήστης κάρτας MultiSport είναι συμβαλλόμενο μέρος (σε περίπτωση σύναψης σύμβασης).

3.4.1.2. ΕΣυμμόρφωση με υποχρεώσεις που απορρέουν από τη νομοθεσία, π.χ. φορολογική και λογιστική νομοθεσία.

3.4.1.3. Συγκατάθεση για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων με σκοπό την αποστολή προωθητικών πληροφοριών στους χρήστες καρτών MultiSport σχετικά με τις υπηρεσίες μας και εκδηλώσεις που οργανώνουμε.

3.4.1.4. Δημοσίευση των προσωπικών σας δεδομένων από εσάς, όταν αποφασίζετε να μας δώσετε ή καταστήσετε διαθέσιμες πληροφορίες που σας αφορούν στον ιστότοπο μας και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

3.4.1.5. Έννομα συμφέροντα της Benefit Systems, όπως περιγράφονται παραπάνω, δηλαδή: παροχή των υπηρεσιών δυνάμει των συμβάσεων που συνάπτονται με τις εταιρείες-πελάτες σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις των εν λόγω συμβάσεων, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης και παράδοσης των καρτών MultiSport, παροχή διαθεσιμότητας για τη χρήση των εν λόγω καρτών στις αντίστοιχες αθλητικές εγκαταστάσεις, τήρηση των οικονομικών υποχρεώσεων της Benefit Systems προς τα πρόσωπα που διαχειρίζονται τις εγκαταστάσεις άθλησης/ψυχαγωγίας, έλεγχος, εντοπισμός και αποκατάσταση περιπτώσεων κατάχρησης των καρτών MultiSport (π.χ. μη επιτρεπτή χρήση των καρτών) ή παραβίασης των Όρων χρήσης καρτών MultiSport, αναζήτηση και συμπερίληψη νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στα Προγράμματα MultiSport και παροχή πληροφοριών στους ήδη υπάρχοντες πελάτες για αθλητικές εγκαταστάσεις που προστέθηκαν πρόσφατα. Άλλα έννομα συμφέροντα της Benefit Systems μπορεί να αφορούν την πρόληψη απάτης και να είναι απαραίτητα για τη νομική υπεράσπιση σε περίπτωση νομικών αξιώσεων κατά της Benefit Systems.

4. ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΑΣ

4.1. Με την προϋπόθεση ότι η γνωστοποίηση των προσωπικών δεδομένων είναι σύμφωνη με την αντίστοιχη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, η Benefit Systems γνωστοποιεί ή μπορεί να γνωστοποιήσει, εάν είναι απαραίτητο, τα ακόλουθα προσωπικά δεδομένα στα ακόλουθα πρόσωπα:

– Στους εξωτερικούς συνεργάτες που συνήθως χρησιμοποιούμε για τα έργα εκτύπωσης και την εκτύπωση των καρτών MultiSport, στους οποίους γνωστοποιούμε μόνο δεδομένα, τα οποία είναι απαραίτητο να εκτυπωθούν επάνω στις κάρτες – όνομα και επώνυμο, επωνυμία της εταιρείας-πελάτη με την οποία έχουμε υπογράψει σύμβαση παροχής υπηρεσιών στο πλαίσιο του Προγράμματος MultiSport, (προαιρετικά) περίοδο ισχύος της κάρτας (εάν υπάρχει) και μοναδικό αριθμό, που εκτυπώνονται επάνω στην κάρτα. Στους εν λόγω εξωτερικούς συνεργάτες μπορούν επίσης να παρέχονται πληροφορίες για τη διεύθυνση του γραφείου, στο οποίο θα παραδοθούν οι κάρτες.

– Στους συνεργάτες μας (εγκαταστάσεις άθλησης και ψυχαγωγίας), στο πλαίσιο της καταχώρησης της επίσκεψης του χρήστη της κάρτας MultiSport για τη χρήση υπηρεσιών στις εγκαταστάσεις τους, οι οποίοι καταχωρούν στοιχεία στο σύστημά μας και στα έντυπα, δείγματα των οποίων αποστέλλονται από εμάς. Τα δεδομένα που ζητείται από τους συνεργάτες μας να συλλέξουν περιορίζονται στις πληροφορίες που περιγράφονται στους Όρους Χρήσης Καρτών MultiSport. Σε περίπτωση που οι συνεργάτες επιθυμούν να συλλέξουν προσωπικά δεδομένα, διαφορετικά από τα δεδομένα που περιγράφονται στους Όρους Χρήσης Καρτών, ενεργούν ως υπεύθυνοι επεξεργασίας και είναι υποχρεωμένοι να σας ενημερώνουν για την επεξεργασία στην οποία υποβάλλουν τα δεδομένα υπό την ιδιότητα τους ως υπεύθυνοι επεξεργασίας.

– Στους πελάτες (εργοδότες που έχουν υπογράψει σύμβαση με την Benefit Systems) – σε περίπτωση διαπιστωμένης κατάχρησης των καρτών MultiSport ή παραβίασης των Όρων Χρήσης, παραβίασης της σύμβασης με συνέπεια την επιβολή φραγής στη συγκεκριμένη κάρτα MultiSport, θα ενημερώνουμε τον πελάτη που καταβάλλει σε εμάς το κόστος για την κάρτα. Στο πλαίσιο άσκησης ορισμένων από τα δικαιώματα που περιγράφονται στο παρόν, ενδέχεται να χρειαστεί να αποκαλυφθούν στον πελάτη πληροφορίες σε σχέση με τα εν λόγω δικαιώματα, εάν είναι απαραίτητο, στο πλαίσιο ικανοποίησης των δικαιωμάτων σας. Εφόσον είναι απαραίτητο να καταβληθεί το κόστος για την έκδοση τρίτης κάρτας σε περίπτωση απώλειας/κλοπής/καταστροφής της κάρτας MultiSport, οι πληροφορίες που αφορούν τον αριθμό περιπτώσεων όπου δηλώνεται απώλεια/κλοπή/καταστροφή της κάρτας μπορεί να γνωστοποιηθούν στην εταιρεία-πελάτη, η οποία καταβάλλει σε εμάς το κόστος της κάρτας και εκδίδει τη τρίτη κάρτα (εάν αυτό ορίζεται στη σύμβαση).

– Στους πωλητές πρόσθετων υπηρεσιών που παρέχονται στο πλαίσιο του Προγράμματος MultiSport (συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό, των διοργανωτών αθλητικών διαγωνισμών και άλλων εκδηλώσεων στις οποίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής οι χρήστες των καρτών, καθώς σε αυτή την περίπτωση γνωστοποιούνται μόνο τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για τη συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση).

– Στις εταιρείες οι οποίες παρέχουν τα συστήματα πληροφοριών που χρησιμοποιούμε, καθώς και τη συντήρησή τους, συμπεριλαμβανομένων των τερματικών – συσκευών ανάγνωσης καρτών στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στο πλαίσιο του Προγράμματος MultiSport.

– Στις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες πληρωμών – σε περίπτωση που τέτοιου είδους πληρωμές είναι απαραίτητες δυνάμει της σύμβασης ή της νομοθεσίας.

– Στα πρόσωπα που παρέχουν υπηρεσίες εξυπηρέτησης σχετικά με τις κάρτες MultiSport – π.χ. πρόσωπα που διαχειρίζονται την τηλεφωνική γραμμή η οποία απαντά σε ερωτήσεις των χρηστών των καρτών (τηλεφωνικό κέντρο). Στα εν λόγω πρόσωπα δεν παρέχεται καμία πρόσβαση στα δεδομένα που σχετίζονται με τη χρήση της κάρτας σας, αλλά μπορούν να ελέγξουν αν η κάρτα σας ήταν έγκυρη στη διάρκεια του υπό συζήτηση μήνα ή άλλες βασικές πληροφορίες. Σε περίπτωση που εμείς επεξεργαζόμαστε το αίτημά σας, πρέπει να ελέγξουμε τα δεδομένα σας που αφορούν τη χρήση των καρτών MultiSport. Το τηλεφωνικό κέντρο μάς αποστέλλει το αίτημα και εμείς το επεξεργαζόμαστε εσωτερικά στον οργανισμό μας.

– Στις εταιρείες που παρέχουν στην Benefit Systems νομικές, λογιστικές, συμβουλευτικές, φορολογικές και ελεγκτικές υπηρεσίες – εφόσον είναι απαραίτητο, μέρος των δεδομένων σας μπορεί να γνωστοποιηθεί στους παρόχους λογιστικών υπηρεσιών μας για σκοπούς ενημέρωσης των λογιστικών μητρώων μας με τις απαραίτητες πληροφορίες ή για σκοπούς έκδοσης λογιστικών εγγράφων ή για σκοπούς εκτέλεσης δημοσιονομικών ή άλλων ελέγχων. Σε περίπτωση που η Benefit Systems χρειαστεί νομικές υπηρεσίες, εμείς μπορεί να γνωστοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα σας στους παρόχους νομικών υπηρεσιών μας.

– Καθώς η Benefit Systems ανήκει σε πολυεθνικό όμιλο (Όμιλος Benefit Systems), τα προσωπικά δεδομένα σας μπορεί να γνωστοποιηθούν στις εταιρείες: (α) Benefit Systems International Sp. z o.o., με διεύθυνση: Mlynarska 8/12, 01-194 Βαρσοβία, Πολωνία,(β) Benefit System SA, με διεύθυνση: Pl. Europejski 2, 00-844 Βαρσοβία, Πολωνία. και (γ) Benefit Systems Bulgaria OOD, με διεύθυνση: Yunak 11-13, Σόφια, Βουλγαρία, 1612. Αυτές οι εταιρείες, οι οποίες και οι τρεις είναι εγκατεστημένες εντός της Ε.Ε., θα λάβουν τα προσωπικά σας δεδομένα για τον αποκλειστικό σκοπό της παροχής διοικητικών, διαχειριστικών και άλλων υπηρεσιών (π.χ. υποστήριξη IT για ορισμένα προγράμματα λογισμικού που χρησιμοποιούμε και/ή παροχή υπηρεσιών αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων).

– Εφόσον είναι απαραίτητο, στις αρμόδιες κρατικές αρχές, στο πλαίσιο της συμμόρφωσης των έννομων υποχρεώσεων που προβλέπονται για την Benefit Systems – π.χ. Φορολογικές αρχές για σκοπούς φορολογικής λογοδοσίας.

4.2. Η Benefit Systems δεν διαβιβάζει ούτε επεξεργάζεται με άλλο μέσο προσωπικά δεδομένα εκτός της ΕΕ.

5. ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ

5.1. Η Benefit Systems επεξεργάζεται όλα τα προσωπικά δεδομένα για περιορισμένο χρόνο. Ανάλογα με τον σκοπό, η Benefit Systems επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα ως εξής:

5.1.1. Τα προσωπικά δεδομένα που υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς έκδοσης τιμολογίων και συμμόρφωσης με άλλες έννομες υποχρεώσεις μας δυνάμει φορολογικών, λογιστικών και λοιπών νομοθετικών διατάξεων μπορεί να αποθηκεύονται για τη μέγιστη περίοδο που ορίζει ο νόμος –20 έτη.

5.1.2. Τα προσωπικά δεδομένα που περιέχονται σε λογιστικά έγγραφα και μητρώα, καθώς και τα προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με πληρωμές από ή προς την Benefit Systems επίσης αποθηκεύονται για τη μέγιστη περίοδο που ορίζεται στην προηγούμενη διάταξη.

5.1.3. Τα προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με τη χρήση της κάρτας MultiSport αποθηκεύονται μέχρι τη λήξη της παραγραφής για αξιώσεις/ενέργειες στο πλαίσιο παραβιάσεων από χρήστες καρτών, εταιρείες-πελάτες και συνεργάτες. Συνήθως, η μέγιστη προθεσμία είναι 5 έτη.

5.1.4. Η επεξεργασία δεδομένων για επικοινωνία με τα πρόσωπα που έχουν οριστεί ως υπεύθυνοι επικοινωνίας στο πλαίσιο της σύναψης συμβάσεων με εταιρείες-πελάτες της Benefit Systems, για σκοπούς αποστολής επικαιροποιημένων πληροφοριών σχετικά με τους χώρους όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι κάρτες MultiSport, αλλαγών στους Όρους Χρήσης Καρτών MultiSport ή άλλων σχετικών πληροφοριών, θα διακόπτεται κατά τη λύση της σύμβασης παροχής υπηρεσιών, κατά την αλλαγή του υπευθύνου επικοινωνίας της εταιρείας-πελάτη και σε περίπτωση που το υποκείμενο των δεδομένων εναντιώνεται στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων για τους εν λόγω σκοπούς.

6. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ (ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ) ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

6.1. Δυνάμει του ΓΚΠΔ, το υποκείμενο των δεδομένων έχει τα ακόλουθα δικαιώματα όσον αφορά την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του/της:

6.1.1. εάν η επεξεργασία βασίζεται στη συγκατάθεση – δικαίωμα να ανακαλέσει τη συγκατάθεσή του/της οποτεδήποτε, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση πριν από την ανάκλησή της- αυτό μπορεί να ασκηθεί όταν το υποκείμενο των δεδομένων επικοινωνήσει με την Benefit Systems μέσω των στοιχείων επικοινωνίας που αναφέρονται παραπάνω.

6.1.2. δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα (δηλ. να λάβει επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που τον/την αφορούν υφίστανται επεξεργασία και να λάβει αντίγραφο των δεδομένων που υποβάλλονται σε επεξεργασία, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τον σκοπό επεξεργασίας και τους αποδέκτες στους οποίους γνωστοποιούνται ή πρόκειται να γνωστοποιηθούν τα προσωπικά δεδομένα – άρθρο 15 του ΓΚΠΔ).

6.1.3. δικαίωμα διόρθωσης των προσωπικών δεδομένων (δηλ. να απαιτήσει τη διόρθωση ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που τον/την αφορούν, ή τη συμπλήρωση ελλιπών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα – άρθρο 16 του ΓΚΠΔ).

6.1.4. δικαίωμα διαγραφής των προσωπικών δεδομένων (δηλ. να ζητήσει τη διαγραφή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν, υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 17 του ΓΚΠΔ, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων για την επεξεργασία των οποίων δεν υπάρχει νομική βάση ή τα οποία υποβλήθηκαν σε επεξεργασία παράνομα).

6.1.5. δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων (δηλ. να ζητήσει την αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων χωρίς να υφίστανται επεξεργασία με άλλο μέσο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18 του ΓΚΠΔ).

6.1.6. δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων (δηλ. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του ΓΚΠΔ, να λαμβάνει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, καθώς και να ζητήσει από εμάς να τα διαβιβάσουμε σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας σε περίπτωση που αυτό είναι τεχνικά εφικτό και ο άλλος υπεύθυνος επεξεργασίας αποδέχεται τη διαβίβασή τους), εάν ισχύουν ορισμένες απαιτήσεις.

6.1.7. δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης, καθώς και εναντίωσης στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων για σκοπούς έννομων συμφερόντων του υπεύθυνου επεξεργασίας, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του άρθρου 21 του ΓΚΠΔ.

6.1.8. Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε περίπτωση παραβίασης της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Τα ανωτέρω δικαιώματα μπορούν ασκηθούν με την αποστολή του αιτήματος σας στα στοιχεία επικοινωνίας που ορίζονται ανωτέρω. Οποιαδήποτε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα πρέπει να απευθύνεται σε αυτήν την αρχή
(www.dpa.gr)

7. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

7.1. Η παρούσα Πολιτική θα εξετάζεται και θα ενημερώνεται τακτικά από εμάς, προκειμένου να συμμορφωνόμαστε με τις αλλαγές στη νομοθεσία και να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώνουμε το επίπεδο της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων. Για αυτό το λόγο, σας συνιστούμε να διαβάζετε τακτικά την παρούσα Πολιτική.

Η τελευταία έκδοση της παρούσας Πολιτικής φέρει ημερομηνία 08.10.2019.